Omtaler og inntrykk fra media

 

”Motivene vokser ut av lerretet og inn i samvittigheten din”

 

 

Det oversanselige, de dype bakenforliggende ting – sjelen er hva som gjenspeiler seg i naturmystikeren Frank Solhaugs bilder.

Turid Røste

Villmarksliv 1987

 

Bildene og de nye Tarot – kortene vil bli presentert på en stor utstilling i Galleri Josefine i Oslo i februar. Der blir også Morten A. Joramos musikk satt til. En spennende utstilling som vil vekke oppmerksomhet.

Moss Avis 8. februar 1991

 

Mystikkens mester i norsk kunst – Frank Solhaug har returnert til Finnskogen. Solhaug er en utrolig spennende person og han gjentar fjorårets utstillingssuksess. Nå gjelder det 15 nye Finnskogbilder.

Østlendingen 19. juni 1992

 

Billedkunstneren Frank Solhaug vil ikke settes i bås og har utviklet seg som kultmaler og mystikeren. Mange kunstnere misunner Frank den staheten og motet han viser.

Øvre Smaalenenes Avis 1993

 

Kunstneren Frank Solhaug er full av mystikk og sanseinntrykk. Den 44 år gamle kunstneren er blant de mest anerkjente på sitt felt.

Einar Tande – PetersenSarpsborg Arbeiderblad 1995

 

Solhaug er ingen helt vanlig billedkunstner! Han maler blant annet vesener fra den usynlige verden, og mennesker han har møtt eller vært i tidligere inkarnasjoner.

Morten A. JoramoDen 4de dimensjon. Søndag/Søndag

 

Kultmaleren Frank Solhaugs hvitkledde skognymfer og blå nordlys står i strek kontrast til hans sorte myteomspunnende bilder og innsekt-rivalisering i sort/hvitt.

Line KaspersenAkershus.Amtstidende, august 1998

 

”Da sannheten skrek om hjelp, kom Gud og naturåndene tilbake.” Den som våger å bruke en slik tittel på en kunstutstilling er jaggu ikke skuggeredd……….

Jens H Stemland VG, søndag 3. mars 2002

 

Mystisk kultmaler er merkelappen billedkunstneren Frank Solhaug har fått tildelt, men selv føler han seg ikke så mystisk.

Akershus Amtstidende 13. august 2004

 

Frank Solhaug fascinerer publikum med bilder som vokser ut av flaten, ut av rammen og inn i sjela!

Ole EndresenØstlandets Blad 14. august 2004

 

 Frank Solhaug sprenger maleriets tekniske muligheter…….Samtidig utfordrer han deg og stiller kritiske spørsmål. En hippie som provoserer. Han elsker det!

Kari Middelton Smaalenenes Avis, august 2004

 

Frank Solhaug lager spirituelle kunstverk, i krysningspunktet mellom maleri og skulptur. Hans bilde ”Grønn Hulder” har så mye sjel i seg at det utløser bilalarmer!

Anders Aubert Medium nr. 10.  2008

 

Tittelen på årets utstilling"Når vinden synger salmer" forteller raskt at Solhaug fortsatt er en spirituell kunstner med et særpreget utrykk!

Elisabeth C. Wang ,Akersposten 2010

 

Han er fortsatt lysets kriger og stadig på jakt etter maleriets magi!

Elisabeth Wang, Ditt Oslo

 

Maleriene er mitt våpen mot urettferdighet, samtidig ønsker jeg at de skal vise mennesker til lyset. At ting transformeres til det bedre hvis man tenker positivt, sier kunstneren Frank Solhaug som åpner utstillingen "Tider skal komme" i Askim .

Ina Authen, Smaalenes Avis november 2012.

 

Kultmaler Frank Solhaug er en sjelden plante i norsk kunstverden. Det gjelder både temaene, klesstilen hans og den utadvendte væremåten .

        Ole Kjeldsberg Endresen, Østlandets Blad april 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frank Solhaugs mytiske relieff-bilder har fått mye oppmerksomhet i media.